Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в Автомобилна администрация“ -

...
Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в Автомобилна администрация“ -
Коментари Харесай

Приключи разследването срещу задържаните от ДАИ - Благоевград, отиват на съд

Специализираната прокуратура завърши следствието против единадесет служители в „ Автомобилна администрация “ - Благоевград, упрекнати за участие в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи. 

Привлечените към наказателна отговорност чиновници в началото бяха 10. След преценка на събраните доказателства, на 31 януари 2019 г. бе упрекнат още един. 

На 13 февруари 2019 година стартира предявяването на прецизираните обвинявания. Предстои предявяване и на материалите по досъдебното произвеждане, както и внасяне на обвинителен акт в Специализирания углавен съд.

Десетима от упрекнатите за присъединяване в групата бяха арестувани  на 24 април 2018 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Благоевград. Разследването откри, че те са желали и приемали подкупи от
транспортни компании в района, с цел да не им бъдат съставяни наказателни  постановления и налагани санкции до 5000 лева за позволени сериозни нарушения. Исканите подкупи са били най-често по 300 евро от компания.

За задачата шефовете на набелязаните транспортни компании са били уведомявани, че следва да им бъде осъществена инспекция, както и какви документи би трябвало да показват на инспекторите. Най-често сред предоставяните за инспекция документи бил вмъкван плик с поискания рушвет. За да отчетат и активност, инспекторите налагали на компанията санкция за дребно нарушение, нормално от 200 лв.. По тази скица участниците в групата получавали и разпределяли между тях до 1200 евро дневно. 

По искане на Специализираната прокуратура чиновниците са отстранени от служба след привличането им като обвинени. Към момента те са с наложени от Специализирания углавен съд парични гаранции в разнообразни размери. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР